AM-utbildning; förarbevis för moped klass I.

FMCK Uppsala anordnar vanligtvis två kurser per år - en på våren och en på hösten.

Höstens kurs är redan fullbelagd och vi har nu stängt anmälan. Det går dock bra att redan nu anmäla intresse inför vårens kurs 2021, vilken planeras hållas i april/maj. Intresseanmälan är inte bindande utan innebär endast att ni får en påminnelse när vi öppnar för anmälan till vårkursen.

Till kursstarten behöver eleven ha ett giltigt körkortstillstånd samt en godkänd mopedhjälm.

I kursavgiften ingår fullständig kurslitteratur, lån av moped vid körgårdsövningar och stadstrafikkörning, lån av ryggskydd.

För att klara kunskapsprovet och för att bli en säkerhetsmedveten mopedförare krävs det en hel del egna studier utöver kurstillfällena, därför skickar vi ut en del kursmaterial redan vid anmälan.

Vi vill också tipsa om ett väldigt användbart verktyg inför teoriprovet; appen iKörkort. Appen kostar 199:- och låter användaren prova sina kunskaper samt läsa teori. Observera att denna typ av appar inte ersätter inläsning av den teori vi hänvisar till i kurslitteraturen. Appen är ett sätt att mäta sina kunskaper, för att avgöra om man är redo att göra teoriprovet.

Kursen består av nio teorilektioner (inkl. första hjälpen LABC) samt två pass med praktisk körövning. Därefter görs ett diagnostiskt prov på teorifrågor. Vid godkänt prov får eleven göra en individuell stadskörning med en av våra instruktörer och när denna är godkänd återstår ett kunskapsprov som avläggs hos Trafikverket.

Vi ser fram emot er intresseanmälan!

AM-ansvarig: Cay Åsberg

E-post:

Mobil: Visar inte telefonnummer

Adress: